Curriculum Vitae

Maud danste als kind jaren bij De Academie van Gooik, Dance-Inn en Ballerino toen ze in 2012 besloot om een professionele Docent Dans opleiding te volgen aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten.

Daar had ze het voorrecht les te krijgen van topdocenten in diverse stijlen waaronder ballet, modern, jazz, urban, floorwork en Niet-Westerse dansen. Ze liep stage als danser en educatief medewerker bij De Dutch Junior Dance Division in Den Haag, bij de theaterschool Rotterdam, Het Maasstadziekenhuis en bij verschillende amateurdansscholen. Ze verleende haar medewerking aan projecten als DanceAble en Amy Biehl Foundation Zuid-Afrika. Voor Codarts stond Maud vaak op de planken, zowel in theatervoorstellingen als jongerenproducties.

In juni 2016 studeerde ze af en startte er ook meteen met de Masteropleiding Arts in Education die ze Cum Laude afrondde in 2018. Dit in combinatie met het postgraduaat Kunst- en Cultuurmanagement aan de UGent.

Naast haar opleiding, volgde Maud verschillende dansstages in binnen -en buitenland waaronder Zuid-Afrika, Engeland en Griekenland en was ze te zien in verschillende voorstellingen. Zo stond ze reeds op de planken bij Dance-Inn en Ballerino en kreeg ze de kans het podium te delen met het Osipova Ballet van Sint-Petersburg in Don Quichote.

In 2006 begon Maud met lesgeven. Na hulpdocent in de kleutergroep van Veerle Weeck te zijn geweest, kreeg ze de kans om samen met Lies De Doncker en Jana Steppé een aantal lessen voor haar rekening te nemen. Sinds 2011 draait Maud mee als zelfstandige dansdocente en nam ze al heel wat verschillende groepen voor haar rekening. In 2014 werd ze ook door Ballerino geëngageerd om leste geven aan de Jazz Kids.  Ook tijdens de zomervakantie, blijft Maud dansen! Als ze niet zelf bijschoolt in binnen- en buitenland (Antwerpen, Londen, Kreta, Zuid-Afrika,…), geeft ze les op verschillende danskampen en stages.

Sinds vorig 2016 werkt Maud als dansdocente aan de Muziekacademie van Halle en geeft ze bij Dance-Inn les aan Klassiek Kids en klassiek jeugd. Daarnaast geeft ze les aan de Junior Company bij Ballerino, alsook andere lessen ballet en jazz. Maud is ook actief als repetitor voor de kinderen en het corps de ballet van de Dutch Don’t Dance Division in Den Haag voor de kerstproducties en werk voor Codarts als thesisbegeleider en docent pedagogie. Kennis die ze dit jaar zal verrijken tijdens de expertenopleiding Cultuur in de Spiegel van CANONcultuurcel.

Maud richtte met haar partner Jeroen Vanmulder Project C. vzw op, waarmee ze verschillende educatieve dansprojecten en evenementen organiseert. Haar eerste voorstelling “Papiergetier” ging in december 2016 in première en staat sindsdien klaar om de Vlaamse scholen van dans te voorzien. De organisatie verzorgde ook al verschillende voorstellingen op locatie en workshops.