top of page

Maud Tielemans is een dansdocent in hart en ziel. Na haar opleiding tot Bachelor Dance in Education aan Codarts Rotterdam besloot ze deze opleiding te vervolledigen met een Master Arts in Education die ze Cum Laude afrondde. Maud specialiseerde zich daarnaast bij tot Expert Cultuur in de Spiegel, Kinderyogadocente, volgde een postgraduaat Kunst- en cultuurmanagement aan de UGent en studeert momenteel aan Vives Hogeschool voor een Banaba Schoolontwikkeling.  Naast haar opleiding, volgde Maud verschillende bijscholingen in binnen -en buitenland waaronder Zuid-Afrika, Engeland en Griekenland en was ze te zien in verschillende voorstellingen. Zo stond ze reeds op de planken bij De Dutch Don’t Dance Division, Project C., het Osipova Ballet van Sint-Petersburg in Don Quichote en vele anderen..

Maud richtte met haar partner Jeroen Vanmulder Project C. vzw op, waarmee ze verschillende educatieve dansprojecten en evenementen organiseert. Haar eerste voorstelling “Papiergetier” ging in december 2016 in première, in 2020 ging 'De berg die eigenlijk geen berg is' in premiere en momenteel wordt er hard gewerkt aan een voorstelling op de klasvloer. 

 

In 2020 werd Maud uitgeroepen tot VOCATIO-laureaat, een beurs voor gepassioneerde jongeren met een missie. De missie van Maud? Dans in het lager onderwijs tot evidentie maken. Om dit te bereiken geeft Maud momenteel les aan Codarts Rotterdam als docente van onder andere algemene dansdidactiek, leidt ze leraren lager onderwijs op aan de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen binnen muzische vorming dans en is ze educatiemanager bij De Dutch Don’t Dance Division in Den Haag. Ervaringen die ze zelf dagelijks in de praktijk omzet met kinderen als leerkracht dans aan de Kunstacademie van Halle waar ze onder andere ook coördinator is van de dagschoolprojecten. Als bezige dansbij werkt ze daarnaast regelmatig artikelen uit voor DANST van Danspunt, schreef ze mee aan het nieuwe leerplan voor het Deeltijds Kunstonderwijs ‘Kunstig Competent’, zet ze haar eerste stappen in het maken van voorstellingen voor kinderen en ontwikkelde ze samen met DoeDoos een doos van dansante materialen en opdrachten voor kinderen met hun ouders. In mei 2023 verschijnt een eerste boek van Maud over dansexpressie met jonge kinderen in het lager onderwijs bij Pelckmans Uitgeverij. 

bottom of page