top of page

Dans in de Spiegel [DiS ]

Dans in de Spiegel is een vertaling van de cultuurtheorie van Barend Van Heusden naar Danseducatie.

 

Dans in de spiegel is een manier om te kijken hoe we als mens om kunnen gaan met de ervaring van het verschil tussen onze herinnering en het heden. Het is een manier om betekenis te geven aan je omgeving. Er wordt naar dans gekeken als een voortdurend proces waarbij de vaardigheden en cultuurdragers een grote rol spelen. Dans in de Spiegel is ontwikkeld vanuit de masterscriptie van Maud Tielemans en kent op deze website en praktische uitrol.

Er wordt een vertaalslag gemaakt naar de onderwerpen (The Moving Map), vaardigheden, cultuurdragers, samenhang en aansluiting binnen danseducatief materiaal. Op die manier ontwerp je een lespraktijk waarmee je leerlingen bewuster in de wereld gaan staan. Kortom, een groter DANScultureel bewustzijn ontwikkelen. Wie graag meer over de theorie te weten komt kan beide onderzoeken die aan de basis van deze website lagen hiernaast raadplegen.

61132184_387832925152298_196135075191770

DANS!?!

Danseducatie is de ontwikkeling van fysieke, cognitieve, sociale, affectieve en artistieke vaardigheden die het mogelijk maken dans in al zijn vormen te leren kennen, ervaren, beleven, waarderen, interpreteren, beoordelen en beoefenen; dit zowel met dans als doel en middel op een actieve, receptieve of reflectieve manier. Education in and through dance

(Bamford, 2006; Dieckman, 2009; Maes, 2013; Bergman, 2012).

 

bottom of page